کد مطلب: 227526
سودهاي بانکي؛ عامل ورشکستگي صنايع/کاهش سهم صنعت و معدن از تسهيلات
تاریخ انتشار : 1395/10/20 08:30:52
نمایش : 1585
باوجود کاهش سهم تسهيلات بخش صنعت و معدن اما صنعتگران معتقدند سودهاي بالاي بانکي منجر به ورشکستگي برخي واحدهاي صنعتي شده است.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، بخش صنعت به عنوان محرک اقتصادي کشور در سال هاي اخير با مشکلات زيادي روبرو بوده که توليد را با مشکل مواجه کرده است، کمبود نقدينگي، نوسان نرخ ارز، تغييرات سياستگذاري ها از جمله مهمترين عواملي هستند که در  سال هاي اخير بخش صنعت کشور را با مشکل مواجه کرده است.

در اين خصوص، صنايع همواره گله مند بودند که در سال هاي اخير بانک ها ميزان تسهيلات دهي به آنها را کاهش دادند و سهم کمتري از تسهيلات بانکي به آنها اختصاص يافته است. هرچند که اختصاص ۱۶ هزار ميليارد تومان براي خروج از رکود توليد امسال در دستور کار دولت قرار گرفت اما بازهم صنايع اين تسهيلات را در راستاي  رونق نمي دادند زيرا معتقدند سهم زيادي ازاين تسهيلات براي استمهال بدهي ها و بخش کشاورزي اختصاص يافته است.

کاهش ۰.۸ درصدي ترکيب تسهيلات پرداختي به بخش صنعت و معدن

آمار بانکي هم اين موضوع را تاييد مي کند بطوريکه ترکيب تسهيلات پرداختي بر حسب بخش هاي اقتصادي نشان مي دهد، بخش صنعت و معدن در ۸ ماهه ابتداي امسال حدود ۲۸.۵ درصد از کل تسهيلات پرداختي بانک ها را به خود اختصاص داده است، که نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۰.۸ درصد کاهش يافته است.

 سهم بخش خدمات در اين مدت از تسهيلات بانکي ۴۰.۵ درصد از کل تسهيلات اعطايي را به خود اختصاص داده است که در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته حدود ۳ درصد افزايش يافته است.

همچنين سهم بخش بازرگاني در هشت ماهه ابتداي امسال حدود ۰.۴ واحد درصد نسبت به هشت ماهه سال قبل افزايش داشته است. همچنين سهم بخش مسکن و ساختمان و بخش کشاورزي از تسهيلات پرداختي بانک ها در هشت ماهه ابتداي امسال نسبت به هشت ماهه ابتداي سال قبل به ترتيب ۱.۷ واحد درصد و ۰.۹ واحد درصد کاهش داشته است.

آمار حاکي از آن است که بخش صنعت و معدن در ۸ ماهه ابتداي امسال به ميزان ۹۲.۸ هزار ميليارد تومان تسهيلات دريافت کرده که از اين ميزان ۸۴ درصد آن (۷۸ هزار ميليارد تومان) به تامين سرمايه در گردش اختصاص داده شده است.

از کل تسهيلات پرداختي با هدف تامين سرمايه در گردش حدود ۳۷ درصد به بخش صنعت و معدن و ۳۵ درصد به بخش خدمات اعطا شده است. از کل تسهيلات پرداختي با هدف ايجاد فعاليت هاي اقتصادي حدود ۴۷ درصد به خدمات و ۲۰ درصد به بخش صنعت اعطا شده است.

صنعتگران وثايق خود را از دست دادند

در اين رابطه، سيد عبدالوهاب سهل آبادي در گفتگو با مهربا بيان اينکه نرخ سود تسهيلات بانکي براي صنعت و معدن معقول نيست، گفت:  اگر چه برخي از دوستان و همکاران به ناچار به سراغ بانک ها براي دريافت تسيهلات مي روند اما واقعيت اين است که صنعت کشور با نرخ سودبالا نمي تواند به فعاليت خود ادامه دهد.

رئيس خانه صنعت، معدن و تجارت ايران با بيان اينکه از نظر اسمي نرخ سود ۱۷ درصد است اما بانک ها انتظار سپرده گذاري بدون سود از تسهيلات گيرنده دارند، افزود: با سپرده گذاري ها نرخ سود براي صنعتگران به ۲۳ درصد مي رسد و از آنجاييکه اين تسهيلات توجيه اقتصادي ندارد، بيشتر واحدهاي صنعتي ما دچار مشکل هستند.

وي با اعلام اينکه صنعتگران با مشکل بهره ها و جرائم معوق بانکي روبرو هستند، اظهار داشت: اگر که تسهيلات دريافتي کاهش پيداکرده است به همکاران تبريک مي گويم زيرا هرچه صنعتگران بيشتر وام بگيرند،  بازنده هستند.

سهل آبادي با بيان اينکه الان اکثر صنعتگران به بانک ها بدهکار هستند و ديون به حدي است که تصور پرداخت را ندارند، گفت: خيلي از صنعتگران وثايق را از دست دادند و کارخانه ها ورشکسته شدند و برخي ديگر متاسفانه در شرايط بدي هستند.

وي افزود: وضعيت صنعت و اشتغال خوب نيست البته ستاد اقتصاد مقاومتي دولت يک مبالغي در استان ها به واحدهايي که توان نداشتند کمک کرد اما اميدواريم که اين کمک ها در راستاي حمايت از توليد ادامه يابد.

مهر

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html